HOMEPAGE - COLUMN - HET WEER - LINKS - FOTO - FILM - FUNNY - NEW

 

Chillen

30-05-2015,

Bij ons in de kamer staat een bank en daar liggen op dit moment 2 afstammelingen van het jachtluipaard die in de natuur alleen nog voorkomen in Afrika en Iran, het jachtluipaard staat bekend als het snelste landdier ter wereld maar daar is bij deze katachtigen hier bij Robert verdomd weinig van te vernemen. De grote zwarte kater ligt met zijn 13 jaren te snurken als een Gnoe die aan de zuurstof moet en die andere kater, nou het is dat zijn buik lichtelijk heen en weer gaat anders zou ik toch zweren dat die dood was. Maar goed ze liggen te chillen (zo noemt Thijs dat) en daar zijn ze kampioen in!! Mijn Opa (oud Buurman) zei vroeger dan altijd mooi liggen laten en dan in het plat Gronings heerlijke taal overigens.

Goed even kijken of er van de week nog iets noemenswaardigs is gebeurd en dat lukt over het algemeen vaak wel in dit landje, 2e Pinksterdag heeft Robert samen met Thijs de Elfstedentocht op de motor gereden en dinsdag was die vrij maar dat zou een ieder natuurlijk een grote rotzorg zijn.

Duitse en Ierse schepen hebben vrijdag duizenden vluchtelingen op de Middellandse Zee gered. Circa 3300 mensen werden van zee gehaald, voor zeventien migranten kwam de hulp te laat, maakte de Italiaanse marine vrijdag via Twitter bekend. Er waren in totaal zeventien acties nodig om de 3300 mensen in veiligheid te brengen. Waar de zeventien doden aan zijn bezweken, is vooralsnog onduidelijk. Dit is toch vreselijk mensen 3300 mensen in angst zo`n angst dat ze bereid zijn om het met hun leven te bekopen, gelukkig deze keer weer een heleboel mensen levend naar de overkant maar dan? Wat moeten ze aan die andere kant? Ik denk dat ze zelf maar 1 doel voor ogen hebben en dat is overleven!!!! En terecht want dat is toch wat ieder mens wil? Overleven en als het kan een beetje geluk?

Gewapende mannen hebben vrijdag in Pakistan zeker negentien mensen uit bussen gehaald en doodgeschoten. De bussen kwamen uit de stad Quetta en waren op weg naar de zuidkust, maakte de minister van Binnenlandse Zaken van de deelstaat Baluchistan bekend.De moordpartij vond plaats bij de stad Mastung, 40 kilometer ten zuiden van de deelstaatshoofdstad Quetta. Volgens veiligheidsfunctionarissen werden circa 25 mensen uit twee bussen gehaald en meegenomen. Meteen werd een zoektocht op touw gezet. Niet veel later werden de lichamen van negentien mensen in de heuvels gevonden. Naar de anderen wordt nog gezocht. Dit kan toch niet? Zijn wij in Nederland dan zoveel verder? Dan zijn we in Nederland toch een veel socialer volkje? Over het algemeen krijgt de buschauffeur zelf een paar tikjes en dat was het dan, ok vind de buschauffeur ook niet leuk maar dit is dan toch altijd nog beter dan dat er 6 Uzi`s op de passagiers leeg geschoten worden! (kunnen er ook meer of minder zijn)

King Willy is met zijn vrouwtje de Queen in Torronto verder wil Robert hier niet te ver over uit wijden want sinds Willem Koning is is zijn gevoel voor humor wel enigzins veranderd vroeger in zijn studententijd nou dat was andere koek....

Vandaag een heugelijke dag! Het oud papier word sinds kort ingezameld in papiercontainers, een grijze bak met blauw dekseltje, en vandaag word deze voor de eerste keer geleegd en opgehaald door een kraakwagen.........duuuuh en achter die kraakwagen mag ik samen met nog iemand anders lopen, staan, hangen, chillen en ook nog af en toe werken geloof ik leuk? Ach jawel, ben alleen nieuwsgierig hoe lang dit gaat duren we beginnen om kwart over 11 en Robert wil eigenlijk rond 12 uur wel even een broodje ofzo eten met een bakje koffie of een glaasje melk. We zullen zien hoe het gaat.

Peter Jan Rens wil in de Efteling trouwen!!! Als u het niet erg vind ga ik dit niet verder lezen, wie kent hem niet? De grote meneer cactus show! Vond hem als kind al zwaar irritant maar als ik de stukken over hem in de bladen en op internet lees krijg ik over jeuk en uitslag.

Gisteren voor het eerst Loes van der Laan gezien op RTV Drenthe, nou is dit de weervrouw van deze zender en ik moet zeggen absoluut geen onaangename verschijning Robert krijgt bij RTV noord altijd jeuk en scheldbuien als het weerbericht voor gelezen word! De katten vliegen met 140 km/u van de bank kinderen gaan huilen en papa heeft nog 3 dagen last van rooie vlekken in de nek, maar gisteren was anders op RTV Drenthe zag ik de weervrouw Loes en Robert had een big smile op zijn gezicht kinderen waren blij katten bleven chillen kortom het weer wat ons gebracht werd door een blondine van 27 lentes! Dam`n ik heb alle herhalingen vannacht bekeken potdomme wat een lekker ding die Loes en dan ook nog het weer presenteren vanuit de feesttent in Pesse waar Robert met fam. al vele malen is geweest voor een Mooi Wark feestje! Loes is in Harma is OUT! Nu kan ik weer heerlijk dromen over de weervrouw en niet diep in de nacht wakker schrikken uit een nachtmerrie van wallen Harma (zo nuumt Anita heur) Mijn weekend is deze keer bijzonder goed begonnen en vanavond kijkt Robert geen RTV Noord maar RTV Drenthe uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat ons Piet P. het weer op Omrop Fryslan doet dus als u het niet erg vind laat ik dat voor wat het is, als dit stuk zo geschreven is ga ik eerst Loes opzoeken op Facebook want deze durf ik wel uit te nodigen toen ik dat met mevrouw je weet wel probeerde kreeg ik een foutmelding van Facebook en ik heb het niet weer geprobeerd!

Humberto Tan is Ok!

Ik kijk naar buiten en op mijn enrgiesite/app en kom tot de conclussie dat met al die regen de zonnecolectoren op het dak inmiddels wel schoon gespoeld zijn en we zouden daar nu toch wel graag wat zon op willen zien zodat ook de BBQ weer even onder het kleedje vandaan kan om weer eens heerlijk in de toene te dikdakken. Mensen zoals een ieder weet kan ik nog uren doorgaan met schrijven maar Robert doet samen met Tineke en Anneke de Tilproat de dorpskrant van Woltersum en daarvan was gisteren de sluitingsdatum voor de Juni krant en ik zit nog met enorm veel werk om hem klaar te maken vandaag en aan te leveren bij de drukkerij, goh doet Robert dat ook? Ja dat doet hij ook het nadeel bij het schrijven van het voorwoord aldaar is dat ik maar een 14 tal regels heb om 3 maanden in samen te vatten duuuuuuuuuh dat wil ja halndal nait!!! Nee dat klopt Robert zat ook al ver over de 20 dus moest weer verder met de knop delete! Het woord Woltersummer blijft met twee M`s en wie denkt dat anders moet begint zelf maar een bokkeblad of weet ik veel wat voor iets maar wij zijn stugge Groningers en houden het op dus op twee!

Oja Robert heeft nieuwe teenslippers, is dit nou nieuws? Nou ja voor Robert wel want hij heeft ooit zijn linkervoetje op 5 plaatsen tegelijk gebroken gehad en heeft dus veel moeite met goede passende schoenen en dus ook teenslippers te vinden maar hij heeft ze.......verder nog iets? Had ik al verteld van Loes uuuh ja ok nou mensen ik ga het hier voorlopig weer bij laten ho wacht waarom weet ik niet maar kwam net een scheldwoord tegen die ik wel heel bijzonder vond en nog nooit eerder van had gehoord "Krijg koperen hartkleppen, dan kun je je leven lang de tering poetsen" nou nou zeg dat was ook precies wat ik ervan dacht zo kan die wel weer niet?

Mensen, dieren, trouwe lezers, nieuwe lezers allemaal een bijzonder weekend toegewenst van Robert de tekst was weer recht uit mijn hart geschreven en komt misschien recht voor de raap aan maar het is nu tijd om te gaan!

Prettig Weekend! (vind ik leuk links onderaan)

ps. Loes is de Best!!!!!