HOMEPAGE - COLUMN - HET WEER - LINKS - FOTO - FILM - FUNNY - NEW

 

06-04-2015

2e Paasdag,

De Groninger scheurkalender van Frè Schreiber, die bij ons op het toilet hangt wijst zes april 2015 aan ook wel de day after genoemd hier. Ons buikje rond van allerlei dingen die we op de eerste Paasdag hebben genuttigd deze keer was het gourmetten met zusje zwager Bart en de kinderen, iedereen heeft genoten zelfs Tien die best wel een beetje ziekerig was.

Voorheen gingen we altijd op eerste Paasdag naar attractiepark Slagharen naar het grote SBS6 Paasfeest maar daar hebben we deze keer voor bedankt, na jaren hier heen geweest te zijn op eerste Paasdag beviel ons het Gourmetten ook heel best. Pony`s in Slagharen zijn ook blij want Robert is nu eenmaal een echte ponypletter en als Robert op de rug van een pony springt is de kans 95% dat deze door de hoefen gaat en toch zeker tot de kerstdagen met een klaphoef loopt.

Nou 3 weekjes geen column geschreven dus het word weer hoog tijd, is er dan nog wel nieuws Robert op 2e Paasdag? Jazekers luitjes wacht dacht u van dit?
Jeremy Clarkson akkoord met spreekverbod, ohw wat heerlijk daar zouden meer mensen mee akkoord moeten gaan smile-emoticon

Diverse Paasvuren te vroeg ontstoken! Ja en, dat maakt toch niet zoveel uit? Die takkezooi moet toch een keer in de fik en dan komt dat toch niet op een dag aan? Wat een zeiknieuws zeg van de websites die dit berichten, diverse woningen gaan momenteel onmiddellijk in de stutten en dat is maar goed ook want Robert voelt de volgende aardbeving weer aankomen, huuuh voelt Robert dit aankomen? Ja dus, er zit een bepaalde lage bromtoon in de onderlagen der aardbol die ik wel hoor en de rest van het gezin niet vaak komt er vlak na dit gebrom een beving en dan is het geluid weer weg. Wanneer die beving dan komt? Ja dat kan ik nooit zeggen dat varieert nogal sterk.

Het ministerie van Veiligheid en Justitie wil met FNV Spoor in gesprek over het voorstel van de bond om beveiligers van NS uit te rusten met pepperspray en wapenstok. Bij dit gesprek zouden dan ook de NS en het ministerie van Infrastructuur en Milieu betrokken moeten worden. Whhaaaat pepperspray en een wapenstok? Ik zie die filmpjes wel eens langskomen op het internet van onruststokers en relschoppers in treinen en bussen Robert zegt uitrusten met machinegeweren en trek dan nog maar es een grote bek open tegen een conducteur of andere ov medewerkers!!! Handtastelijk?? Gelijk een paar kogeltjes in de knieschijfjes en ga daarna maar lopen mekkeren dat je niks gedaan had en dat het allemaal niet zo makkelijk is om met de trein te reizen vandaag de dag..........Robert is met gezin, ik meende vorig jaar, naar Amsterdam geweest met de trein en je vernam gewoon dat de conducteur amper om een kaartje meer durft te vragen.....moet toch verdorie niet gekker worden wel? Ook deze mensen doen gewoon hun werk.
Robert is van mening samen met zijn favoriete zwager Bart dat het Nederlandse leger weer heel snel de dienstplicht in moet voeren! Als je het niet hebt brengen ze jou daar wel respect bij en daar word je wel geleerd dat je met je poten van mensen die jou niks doen afblijft!!! Grote bek bij de landmacht? Ook daar helpen ze je graag van af!! Vechten voor je vaderland zoals het hoort en geen oude wijven of opa`s in elkaar meppen voor de fun. Respect en eerbied dat is wat er tegenwoordig aardig aan ontbreekt zelf zat Robert bij het A104 Verkenningsbataljon, als korporaal was ik chauffeur van een Leopard 1V gevechtstank een geweldige tijd en hier waren wij met 2 Leopard tanks en een paar YPR`s en een M113 de madafakers van de Nederlandse Landmacht gestationeerd op de legermacht basis de Generaal Winkelman kazerne te Nunspeet, als de vijand ons zag waren ze kapot een verkenner waarschuwt niet maar die gaat gericht te werk en als die gezien is schiet die gelijk want als hij het niet doet zal die ander het zeer zeker doen..... deze tactische oefeningen deden we altijd met 2 tanks voorop en was mijn favoriete job vol gas met een 45.000 kg wegende tank door het terrein rossen en dat dan onderluiks vol gas bij je collega tank langs ging vaak goed en heel af en toe, hahaha owh Robert ziet dat die al weer aardig afdwaald maar als ik het zelf zo bekijk is het best te lezen dacht ik en ik zal zo in het archief eens zien of we nog een leuke foto uit deze tijd kunnen bijvoegen.... whoow zal een oude foto worden schat ongeveer 50 kilo geleden, slik.

Al lezend op de Televaag website word ik een klein beetje verdrietig mijn favoriete automerk word weer eens een keer afgezeikt door hun en noemt hun nieuwe model een cross over beetje jammer weer maar goed dat krijg je veel al bij mensen die hem graag zouden willen hebben maar niet kunnen betalen, ook Robert wil er graag eentje hebben als die later groot is maar dan zou die nu toch wel een keertje een lotto moeten winnen want met hard werken wat ik doe zit er nog lang geen Rolls Royce aan. smile-emoticon

De PvdA in Vlagtwedde maakt zich zorgen over de veiligheid van de kerncentrale in het Duitse Lingen. Vlagtwedde ligt binnen de gevarenzone, maar in de rampenplannen van de Veiligheidsregio Groningen staat amper iets over maatregelen bij een nucleair incident........hohoho dit leest Robert op de website van RTV Noord en na alle ellende die we al hebben ook nog misschien een kernramp erbij in de toekomst? What ever we kunnen het hebben denk ik als Groninger volk!

Nog even een klein stukje over het vliegtuig die in Frankrijk plat ging, de co piloot had een behoorlijke kronkel in zijn hoofd, maar goed 353.500 verkeersvliegers op de wereld en daar is eentje bij die dit in zijn kop haalde blijven er 353.499 over, persoonlijk vind Robert dit helemaal niet slecht op zoveel piloten en dat er dan maar met eentje wat mis is......maar goed de deuren naar de cockpit zijn beveiligd voor eventuele 11 sept aanslagen, nu jaren later werkt dit juist weer tegen een piloot dus nu gaat het slot er weer af? Of kunnen we nog meer van dit soort acties verwachten nu? De techniek is er, waarom niet een take over control vanaf de grond inbouwen op moment dat je verneemt dat een pilootje niet lekker in zijn vel zit of dat er een terroristje staat te zwaaien met een klappertjespistool in de cockpit dat je gewoon in de verkeerstoren je Ipad pakt en de controle van het vliegtuig overneemt? Hoe moeilijk kan het zijn? Robert heeft nog steeds de wens een keertje naar Amerika te gaan maar dat vliegen word toch wel steeds moeilijker vind ie.

Mooi Wark in Woltersum vorig weekend we hebben het weer overleeft geweldig wat een show de mannen er weer van maakten tevens de 2e keer dat we meemaakten dat Bert de band stopte wegens ongeregeldheden in het publiek deze keer bleef het gelukkig bij een waarschuwing, in Roden maakten we een keer mee dat William Bossong van het podium kwam en een blikjes gooiende jongen in de zijn nekje pakte en samen met de beveiliging de tent uitflikkerde. Maar goed voor het Woltersummer optreden een dikke vette pluim, de afterparty met enkele mooi wark fans bij ons was ook nog even gezellig.

Nou nog een goeie 2Paasdag toegewenst van mij de like knop zit onderaan dit bericht dus klikken maar weer.

Robert.

ps.heb nog geen chocolade paaseitje gezien hier!