HOMEPAGE - COLUMN - HET WEER - LINKS - FOTO - FILM - FUNNY - NEW

Visticks.

13-12-2014,

Goedemorgen, het is weer eens de hoogste tijd om het èèn en ander in/over de wereld/buurt te bespreken! Allereerst was Harma Boer heel dicht bij Robert de afgelopen week, ze was namelijk bij de media boerderij in Ten Boer je weet wel die van Koe en ik, een boerin die regelmatig voorbij komt met een stukje over het boerenleven en waar elke keer een duidelijke uitleg is over hoe en wanneer je het gras het beste kan maaien en inkuilen ivm de kwaliteit (wist Robert niet) en hoe dat nou zit met de babyboom bij hun de komende tijd (babyboom=kalfjes).
Maar goed Harma was daar en die bracht ons gisteren niet veel goeds op RTV Noord "Een gruine keeerst" was de boodschap! Vertaald naar het Nederlands zei ze dus: "De komende Kerst kon er wel eens geen sneeuw liggen of vallen lieve luisteraars" Wist u trouwens dat Harma Gronings moet praten bij RTV Noord omdat dit contractueel is vastgelegd? Wist u dat Robert ook een A4 tje van RTV Noord heeft waarin die verzocht word om de komende maanden niet mee te spelen met Radio spelletjes omdat hij een prijs gewonnen heeft bij een belspelletje van RTV Noord? Deze prijs bevatte een prachtige Groningstalige cd en een DVD van Boven Woter deel 2 en niet te vergeten het zadeldekje van RTV Noord? Is ik dan zo intelligent? Nou nee niet bepaald maar wel dom schijnbaar. (Geluk is toch met de dommen?)

Nu zult u zich misschien afvragen of ik nu niet druk bezig behoor te zijn met onze dorpskrant de Tilproat? Het antwoord hierop is een volmondig ja. Heb je dan tijd voor dit als eindredacteur? Ook hierop moet ik een volmondig ja antwoorden, het is gewoon heerlijk om af en toe een klein stukje in de wilde weg te schrijven en ik kan het dan ook een ieder aanraden!!!

Visticks? Ja ik weet het zelf ook niet hoor! Ik werd om 6 uur vanmorgen wakker en dan denk je terwijl je de koffiepot aandrukt aan visticks! Kan het niet helpen maar het zal een gave zijn denk ik, vroeger liep ik samen met mijn vader,moeder en zusje door de Herestraat van Groningen en toen zijn we uit eten geweest in een toen net geopende visrestaurant hier is mijn liefde voor het vissoort ontstaan en dan met name vis met een laagje paneermeel, ik ben nog steeds een liefhebber van vele vissoorten zoals een heerlijk solt heerntje of een gebakken visje van visboer Van der Veen die op vrijdag in Ten Boer op het Koopmansplein staat. Damn zoveel tekst alleen omdat ik aan een enkel vistickje dacht.

Marcel Hensema, Arjan Robben of Hannie Havenga dit zijn de drie genomineerden om Groninger van het jaar 2014 te worden op de website van RTV Noord een zware keuze 1 valt sowieso af woarom? Die ken ik nait makkelijk zat! Dan blijven er 2 over maar ik wil geen namen noemen op wie ik ga stemmen nou ja ik kan het ook wel voorzichtig een beetje verklappen, hij is al een paar keer op tv geweest duuuh zijn ze beiden nou vooruit de 1 voetbalt en de ander is acteur, damn wacht ff de voetballer is ook acteur op het veld shit hoe doe ik dit nou verder ik beging te vernemen dat ik me aan het vast typen ben dus ik zeg het gewoon als Groninger van het jaar stem ik op Marcel Hensema een prachtige schitterende rol speelde hij in de tv serie "Hollands Hoop" waarvan Robert met de familie elke aflevering heeft gezien, en waar deel 2 in aankomst is.

Onder het typen komt er telkens een kat miauwend achter me zitten en die wil apporteren hij legt een plastic speelgoed boompje achter mijn stoel en gaat dan miauwend zitten wachten tot ik het boompje de kamer in gooi, als een jonge hond red de kat er dan achteraan, moment hoor even een boompje onder een kast vandaan halen kat in nood hier........jihaaaa daar vliegt het boompje weer met kat er achteraan. Wazig beest, goa een moes vangn ofzo.....

Het kabinet heeft vrijdag nog geen definitief besluit genomen over het al dan niet verder dichtdraaien van de gaskraan in Groningen. Minister Henk Kamp van Economische Zaken zei na de ministerraad dat hij er met de collega's over heeft gesproken, maar dat er nog geen besluit is genomen. Nee natuurlijk is er nog geen besluit genomen!!!! De winter komt eraan er moet gas gewonnen worden geen kranen dicht!!! En ondertussen pikken we het allemaal en schud de grond waar wij Groningers trots op zijn.......hier word ik erg verdrietig van.

Nou eens even op de website van de Televaag kijken en buiten het nieuws om betreft de live schiettent in Amsterdam komt dit berichtje van Facebook (gezichtenbouk)
Facebook overweegt de invoering van een dislike-functie, naast de alom bekende like-knop. Dit heeft Facebook-oprichter Mark Zuckerberg vrijdag gezegd tijdens een bijeenkomst in het hoofdkwartier van zijn bedrijf.
Volgens Zuckerberg is de dislike-functie, waarmee afkeuring kenbaar kan worden gemaakt, een van de vaakst geuite wensen die Facebook van gebruikers binnenkrijgt. De like-functie, waarmee gebruikers kunnen aangeven dat zij de publicatie van een ander verwelkomen, wordt volgens Facebook 4,5 miljard keer per dag gebruikt, zo meldt de BBC.
Facebook denkt al enige tijd erover na hoe gebruikers makkelijker een breder spectrum van emoties tot uitdrukking kunnen brengen, aldus Zuckerberg.
Kijk dit gaat een interessant knopje worden en hierop zitten we natuurlijk echt te wachten, kwam facebook deze week al slecht in het nieuws betreft hun privacy voorwaarden die zomaar even op de kop gaan ten nadele van de gebruikers maar ach welke privacy hebben we nou nog? Robert moest een nieuw paspoort aanvragen daar werd me gevraagd een vingerafdruk te maken leg uw wijsvinger hier maar op zei de loketbediende, nee meneer niet uw middelvinger maar uw wijsvinger, whatever!!

Agenten stelen BMW, baby ontvoerd door vader, riant salaris topbestuurder, Rutte benieuwd naar uitspraak in zaak Hoes .......... zomaar een paar koppen van de Telegraaf en hierbij wou ik de Telegraaf dan ook voor gezien laten, wil ik nog een ding kwijt en dat gaat me zeer aan het hart dat er mensen zijn in ons Landje waar we behoorlijk wat welvaart kennen, en dat er mensen zijn die van gekkigheid niet meer weten wat ze met hun geld moeten doen, maar dat er dan nog mensen zijn die moeten aankloppen bij de voedselbank. Het leven word steeds duurder gemaakt in Den Haag nu weer accijnsverhoging op de benzine vanaf 01-01-2015 omdat de olieprijs laag is, in èèn woord schandalig....Den Haag schaam u allen!!!! Nog even terugkomend op de voedselbank alle regionale omroepen steunen momenteel de voedselbank acties en dit vind ik een goede zaak u toch ook?

Rest mij om u allen een bijzonder goeie Kerst toe te wensen en een gezond 2015, zoals u misschien al dacht staat ook hier de kerstboom inmiddels weer en aangezien de rest van het gezin nog slaapt neem ik zo meteen net als de katten hier een heerlijke snoekduik in de Kerstboom (zonder getuigen)

Fijne Dagen toegewenst,

Robert ®

ps. de nu nog alleen staande like knop bevind zich onderaan dit stukje.