HOMEPAGE - COLUMN - HET WEER - LINKS - FOTO - FILM - FUNNY - NEW

 

Valentijnsdag

14-02-2015

Het had zo mooi kunnen zijn...... wat is dit nu weer voor een opening van Robert zijn stukje weekend tekst? GOODMORNING GRONINGERS!!!!!!! Kijk dat is beter en u denkt nu waar slaat dit nu weer op? Het Groningerland lijkt zo langzaam aan steeds meer een oorlogsgebied te worden de tweede kamer heeft de Groningers afgelopen donderdag heerlijk in de kou laten staan, terwijl er toch gas genoeg is! Iedereen is het erover eens behalve de man die de beslissing kan nemen kan niet tegen zijn verlies en houd voet bij stuk over zijn besluit, nog verder toelichten of zegt u ga maar gauw verder naar belangrijker dingen?

Vooruit dan maar met die Geit of bok of wat dan ook maar, valentijnsdag 2015. 4 uur 28 werd Robert wakker en was zo nerveus voor deze dag dat die niet meer kon slapen en om 5 uur besloot om naar beneden te gaan. Koffie gezet computer aan even langs het toilet (wc) en bam het nieuws bekijken...... valentijnsdag? Wat moeten we nu dan doen op deze dag? Een leuk dingetje kopen voor je geliefde? Ontbijtje maken voor je geliefde? Het gras maaien voor je geliefde? De aardappels schillen voor je geliefde? Wat??? zeg het dan??? Wat willen de vrouwtjes anno 2015??? Een jong hondje??? NEEEEE!!!!! Ze willen een nieuw stukje tekst van Robert!!! En daar word nu hard aan gewerkt, word er van Robert nu een valentijnsgedicht verwacht? Ik ga mijn best doen! We kunnen natuurlijk ook met zijn allen V&D steunen door je valentijnscadeau daar te kopen dit jaar maar goed dan moet je ook je afwasborstel halen bij de Blokker, als Blokker en V&D nu eens samen gaan en er V&Db kunnen de werknemers van Blokker bij V&D op de loonlijst en kan er weer heel wat bespaart worden.
Straks een ontbijtje maken met heerlijke verse croissants dan is de familie ook weer rustig en dat valentijnscadeau moeten we nog maar eens bekijken of dat uberhaupt wel verdient is dit jaar. Ik hoor u nu denken ooooooh nee mensen valentijn is bedacht door en voor de winkels komt uit Amerika overwaaien en is in Nederland sinds de jaren 90 u gelooft me niet? Lees de volgende tekst maar eens:
In de Verenigde Staten is men, uit commercieel oogpunt, begonnen met het verleggen van de nadruk van anonieme liefde naar liefde. Valentijnsdag is in België en Nederland in korte tijd, sinds midden jaren 90, een groot commercieel succes geworden: cadeauwinkels, boekwinkels, lingeriewinkels en bloemenwinkels profiteren hiervan. Ook de Nederlandse posterijen deden hieraan mee door een valentijnspostzegel uit te geven. In 2007 deed 35 procent van de Nederlanders iets aan Sint-Valentijnsdag, in 2011 was dat gedaald tot 29 procent en in 2012 tot 24 procent.
Nog vragen verder? Ik ook niet!

19-jarige vrouw gewond bij ongeval, 7 gewonden bij brand Wildervank, Brandje in schuur bij Oude Pekela, Kortnieuws regio Groningen en Taxi in de vangrail op N33 bij Wildervank, nou dit was het nieuws op 112Groningen dus daar zijn we weer verdomd snel klaar mee........ oei oei oei daar zat een vloekwoordje in die ik bij deze terug neem want Robert werkt momenteel op de christelijke toer en daar hoort vloeken niet in thuis zoals u zult begrijpen, waarom druk je dan niet gewoon op backspace terwijl je het typt? Tsja daar denk ik nu pas aan en ben al weer veel te ver in de tekst ..... opholdn nou!!!

Op naar de RTV Noord nieuws pagina 'Als er dit jaar meer dan 35 miljard kuub wordt gewonnen in het Groninger gasveld dan volgt er een kabinetscrisis.' Dat zijn de woorden van PvdA-leider Samsom dit is nieuws bericht 1, Samson ontkent uitspraak over kabinetscrisis! En dat is bericht 2 op deze pagina nou zo kan ik ook nieuws maken, de verkiezingen komen weer in het zicht en als je afgelopen donderdag als Groninger het gasdebat hebt gevolgd en je hebt nog geen partij waar je op wilt stemmen hebben ze het je wel heel gemakkelijk gemaakt voor dit jaar!!! Wat vallen er dit jaar een hoop grote partijen af bij mij op de lijst zeg, ook Wilders kan het dit jaar vergeten bij mij want tijdens het debat kwam die Selçuk Öztürk aan het woord met wel hele rare plannen: Alle Groningers op het gasveld uitkopen en met een riante vergoeding laten verhuizen....., roept er nog 1 of ander Miep van de Partij voor de Dieren dat een Groninger zelfs voor een half Miljoen nog niet weg gaat uit Groningen, nou schat Robert heeft goed nieuws voor jou Robert is voor de helft al pleiter!!!! Heerlijk toch heel het Groninger land leeg en er een natuur reservaat van maken zoals Öztürk zegt wil overigens dan wel een vrijkaart voor het leven om het Jurassic Grunniger Park regelmatig op de rug van een Olifant te doorkruisen! Ja en als je dan toch op de rug van een olifant onderweg bent en je moet stemmen, nou dan ligt de partij voor de dieren toch voor de hand niet? Man man man wat moeten we er nu nog mee hier? Waar gaat dit naar toe?

Gisteren heeft Robert de oudejaarsconference 2014 van Youp van t`Hek even gekeken, "Is Youp leuk?" dit is de titel van een boek van Youp en is die leuk? Hij was leuk! Youp verzwakt, als je zijn oude cd`s afluistert zal je horen dat hij steeds vaker terugvalt op oude grappen van hem zelf en je ziet op tv dan ook dat hij er zelf niet echt om kan lachen dan. Nee mensen Youp is 60 en het is nu tijd voor de nieuwe generatie, Freek de Jonge daarin tegen vind ik dan momenteel weer stukken scherper dan Youp van t`Hek omdat Freek toch wel steeds nieuwe dingen bedenkt maar goed Freek is ook een Groninger komt uit Westernieland en is op dezelfde dag jarig als Robert dus toch een streepje voor dan toch.

Voorzichtig een blik in de Televaag van vandaag gedaan,
Tim den Besten is zo gefascineerd en tegelijkertijd getergd door Yolanthe Sneijder-Cabau, dat hij naar een psycholoog is gegaan.
Daar kwam de documentairemaker erachter dat hij Yolanthe eigenlijk nodig heeft. "Doordat ik me van haar distantieer maak ik eigenlijk duidelijk wie ik zelf ben", vertelde hij vrijdag in De Wereld Draait Door.
Vind u het erg als ik voor deze keer de Telegraaf links laat liggen? Ik bedoel dit op de voorpagina dan ben ik toch eigenlijk al wel uitgelezen.

Nu kwam ik gisteren een stukje tegen op facebook waar ik eigenlijk best wel een heel klein beetje van schrok en raar tegen aan keek, God werd er bijgehaald met de vraag of die wel bestaat omdat hij volgens degene iets deed wat God nooit goed zou keuren dus toch stiekem gelooft deze persoon zelf eigenlijk best wel, als gelovige je ouders op jonge leeftijd verliezen ja dan twijfel je op den duur ook aan het bestaan maar mijn visie is wel dat God bestaat, onderstaand stukje tekst heb ik van het internet geplukt en ik hoop dat het niet te lang is, kom op we gaan richting het einde van deze blog dus nog heel ff je best doen.

Bestaat God? Goeie vraag! Of misschien niet. Hoeveel oorlogen zijn er al niet gevochten om God, Allah of wie dan ook? De wereld is nog steeds een puinhoop en misschien zijn we beter af zonder mensen die van alles beweren in de naam van hun God. Misschien is juist het probleem dat mensen een God erbij slepen om hun eigen plannetjes uit te voeren. Misschien is het probleem wel dat veel mensen veel dingen te zeker weten. Bestaat God? Waarom zou ik dat vragen? De wereld draait toch door? Ook zonder God!

Nou, dat is nog niet zo zeker. Als je er diep over nadenkt en je een wereld zonder God probeert voor te stellen dan loop je toch tegen een muur aan. En die muur is niet God, want die proberen we juist vaak weg te denken. Om te beginnen kun je je afvragen waar de wereld vandaan komt. Blijkbaar is er een Big Bang geweest: het begin van tijd, ruimte en materie. Wie of wat heeft dat veroorzaakt? Dingen kunnen nooit zomaar uit zichzelf uit het niets ontstaan. Niet voor zover wij weten in ieder geval.

Er zijn nog meer problemen zonder God. Daar zijn we dan, anno 21ste eeuw. Maar waarom? Waar leven we voor? Wat is het doel van ons bestaan? Waar maken we kunst voor, waarom hebben we lief, waarom voeden we kinderen op? Het universum zal een keer uitgeblust raken en al onze hoop op betekenis en zinvolheid is ten dode gedoemd.

Ook is er een probleem ten aanzien van moraliteit. We weten als mensen het onderscheid tussen goed en verkeerd vaak haarscherp aan te geven. Maar in een wereld zonder God, een wereld zonder hogere werkelijkheid, is het onmogelijk om aan te geven waar deze moraal vandaan komt. Om het dus zonder God te stellen, moeten we dus eigenlijk ook moraal opgeven. Zonder God kan iets niet echt slecht of goed zijn, hoeveel gevoelens we er ook bij mogen hebben.

Dus nog maar een keer die vraag: Bestaat God? Niemand wil een betweter zijn. Niemand wil beweren het alleenrecht te hebben op God. Maar tegelijk kunnen we ons afvragen of er wel iemand wil zijn die bereid is in te staan voor een betekenisloos en immoreel universum waarvan het bestaan niet verklaard kan worden. Eigenlijk is het zo dat wanneer God ophoudt te bestaan, we als mensheid ons eigen doodvonnis vellen. Zonder God geen mens. Immers, wat voor mensheid zonder moraal en zonder betekenis houd je zonder God nog over?

Hoe complex de vraag van Gods bestaan ook mag zijn, wij zijn zelf misschien nog wel het duidelijkste argument voor zijn bestaan. Zonder God, komt het bestaan van de mensheid op losse schroeven te staan. En dat kan niet, want wij bestaan

Robert laat een ieder vrij in zijn keuze van geloven of niet geloven en weet je wat ik ga jullie allemaal een heel prettig weekend toewensen en maak hem weer nuttig zoals ik het ook van plan ben deze keer, oja zo even de ragout klaarmaken voor de eierballen en de eitjes koken tussendoor het valentijnsontbijt klaarzetten pfff heb het nu al druk en ik moet nog beginnen, nog even kort aandacht voor de weervrouw van rtv noord, Gaat goed hè zo?????

Prettig weekend Robert.