HOMEPAGE - COLUMN - HET WEER - LINKS - FOTO - FILM - FUNNY - NEW

 

Pathologisch leugenaar

19-04-2014

Jogger met oortjes gegrepen door een Duitse trein, dit lees ik op de pagina van de televaag. Nou wil Robert niet zeuren maar het voorval gebeurde op een Duits eiland, daar verwacht je toch zeker ook geen Thalys uit Frankrijk ofwel soms? Dus dat het hier een Duitse trein betrof daar keek niemand van op denk ik. Oja de Jogger met oortjes heeft het niet overleefd dus die zal het helemaal een vreugde zijn.

Nou de eerste dooie zit er op voor deze blog, u wilt er nog een paar? Een vrouw in de Amerikaanse staat Tennessee zocht in haar tuin naar paaseieren, maar vond een lijk. De vrouw rook al dagen een lucht van verrotting, maar had nog niets ondernomen om de oorzaak op te sporen. Ook een kennis die voor haar het gras maaide, had over een vieze geur geklaagd.
Toen zij woensdagavond in haar tuin naar paaseieren zocht, ontdekte de vrouw het lijk in een ruimte onder het terras, meldde CNN vrijdag. Er zijn geen aanwijzigingen dat de gestorvene daar permanent verbleef. Volgens de politie moet het lijk er zeker een week hebben gelegen.

Donderdag avond werd de Passion gespeeld in het begin vond Robert het wel wat leuk maar op den duur werd het wat langdradig.

Het verdwenen vliegtuig is nog steeds weg en Robert word er een beetje verdrietig van, zomaar verdwenen gezocht en niet gevonden, wat hebben deze mensen wel niet allemaal moeten meemaken? Echte doodsangsten of was het Boem klap gebeurd?

Robert heeft voor 2 week geleden het mos uit zijn gazon gehaald maar het ligt er nu nog steeds bij alsof er een roedel loopse impala`s door heen is gerend, en iedereen maar zeggen dat het gazon er zo mooi van word. Ik hoef het niet meer te maaien voorlopig dat is zeker!

Loppersum krijgt een psychologenpraktijk die zich volledig richt op mensen met zware psychische problemen door de aardbevingen. De praktijk is een initiatief van drie Groningse psychologen.

Dreiging duurt voort, volgens de initiatiefnemers zijn de mensen in het gebied boos, bang en verbitterd. De psychische schade loopt volgens psycholoog Johan Mostertman steeds verder op. Doordat de dreiging van zwaardere aardbevingen voortduurt, worden steeds meer levens van veel mensen in het gebied verder verstoord.
De hulp aan mensen die door de aardbevingen in psychische problemen komen vergt volgens de initiatiefnemers een speciale aanpak. De praktijk wil uitgroeien tot het expertisecentrum voor geestelijke nood door aardbevingen.
Groepssessies, maandag 28 april houdt de praktijk in Lopppersum een eerste inloopspreekuur. Verder zijn er plannen voor groepssessies, mindfulness, stresshantering en individuele psychologische begeleiding.
Deze week maakte de commissie Bijzondere Situaties bekend dat 35 huishoudens in het aardbevingsgebied die zwaar in de psychische of financiële problemen zitten direct worden geholpen. De drie psychologen zeggen daar weinig vertrouwen in te hebben. Ze vrezen dat het budget van vijftien miljoen euro dat hiervoor beschikbaar is veel te laag is - zeker als daarvan ook nog eens huizenbezitters moeten worden uitgekocht. Bovendien vrezen ze dat een deel van dit geld niet voor de behandeling van mensen, maar voor onderzoek wordt gebruikt.
Ook Robert heeft stress en behoefte aan psychische hulp maar dit komt niet van de aardbeving, denk dat ik er gewoon tussen ga zitten!

Deze week ook nog een pathologisch leugenaar ontdekt, best gaaf als je weet wat de symptomen zijn en dit dan gaat toepassen op een bepaalde persoon, dan is het net een raadseltje waarbij alle stukjes ineens op de juiste plaats vallen.

Gezin verscheurd; beide ouders terminaal ziek

Een vader en moeder van drie kinderen zijn beiden gediagnosticeerd met terminale kanker, slechts enkele weken na elkaar. Ian Lovewell (53) en zijn vrouw Jayne (50) hebben allebei ongeneeslijke longkanker en weten niet hoe lang ze nog zullen leven. Vanwege de diagnose hebben zij elkaar gezworen om de rest van hun leven vol te genieten met hun drie kinderen Hanna (28), Ross (25) en Mitchell (12).
Vader Ian ontwikkelde een hoest en werd in eerste instantie behandeld voor een longontsteking. Echter, na een reeks van onderzoeken werd hem verteld dat hij eigenlijk longkanker heeft, met uitzaaiingen naar zijn hersenen en lever. Vlak daarna voelde zijn vrouw zich ook niet lekker, maar zij gaf de schuld aan stress vanwege de ziekte van haar man. Ook moeder Jayne werd na verscheidene onderzoeken gediagnosticeerd met longkanker én alvleesklierkanker.
'Heel zwaar'
Dochter Hanna zegt tegenover de Daily Mail dat geen van haar ouders rookt of drinkt en ze altijd gezond hebben geleefd. ''Het is heel zwaar. Je hoort niet vaak iemand zeggen dat beide ouders op hetzelfde moment lijden aan zo'n ernstige ziekte. We wachten nu om te zien welke behandeling mijn moeder eventueel nog kan krijgen om de ziekte wat te remmen.''
De vader van Hanna heeft van artsen nog ongeveer een jaar gekregen, maar de hele familie hoopt en bidt volgens Hanna dat dit langer zal zijn.''We proberen positief en sterk te blijven en te genieten van de tijd die we nog samen krijgen. Het geeft je wel een andere kijk op dingen. Waar je je eerst druk om kon maken, lijkt nu allemaal zinloos. En echt, het maakt niet uit hoe oud je bent of wat je levensstijl is, dit kan iedereen overkomen.''

Dit stuk werd Robert heel stil van, beide ouders tegelijk dezelfde slepende ziekte. Sterkte met elkaar daar en geniet nog van wat je hebt kunt en doet met elkaar.

Lees ik net een stukje over de stagiaire van Kim Holland, ook niet verkeerd om daar stage te lopen lijkt mij!

Amandelen weg gewicht erbij! Nou bij Robert zijn de amandelen ook weg gehaald vroeger maar wie had kunnen inzien dat hij er 35 jaar later 20kg bij zal krijgen? Niemand toch?

Het Paasweekend is nu officieel begonnen en ik het er zin in!! Straks maar eens beginnen met een paas ontbijtje, het word prachtig mooi weer dus de korte broek zo maar eens opzoeken en aantrekken.

Is het vreemd dat je s`morgens om 8 uur al zin hebt in een gebakken visje? Nou ik zal zo croissantjes gaan bakken en dan het ontbijtje eens even klaar gaan zetten.

Mensen ik wens u allemaal een goed paasweekend toe en geniet van het prachtig mooie weer dit weekend.

Groetjes Robert

ps. Erik nog bedankt voor dat heerlijke Ganze ei was idd 15 min koken!