HOMEPAGE - COLUMN - HET WEER - LINKS - FOTO - FILM - FUNNY - NEW

 

Geruimd.

15-03-2015

 

Graag zou ik op dit punt even stil willen staan bij de kippen die geruimd moesten worden bij een pluimvee bedrijf in Barneveld, 30.000 onschuldige kippen werden er vermoord. Een milde variant van de vogelgriep werd er geroepen!! Kippen dood boer in de shit je werk je lust en je leven, weg. Mannen in witte pakken komen een dag op je boerderij rond sjouwen en vernietigen al dat waar jij van houdt!!! Vreselijk lijkt me het maar laten we nu met zijn allen hier eens bij stil staan en een minuut stilte houden alvorens we de volgende keer een stukje kip eten want kip is en blijft natuurlijk lekker.

Een vader met een kinderwagen werd deze week stevig aangereden door een auto de automobilist haalde het ook nog in zijn harses om na deze actie door te rijden!!! Toen de vader bijkwam in het ziekenhuis kreeg die te horen dat zijn baby was overleden!!! Whaaaaat?? Dan word je toch zeker helemaal gek? Als vader zijnde denk ik dat ik deze bestuurder opzocht en persoonlijk ging slopen!!! BAM ontoerekeningsvatbaar, vrijspraak.

Komende week zijn er verkiezingen in ons mooie landje en wees nou eerlijk het is toch heerlijk dat we in een landje leven waar ons stemrecht telt dus natuurlijk gaat Robert ook heen te stemmen, we mogen deze keer stemmen voor de Waterschapsverkiezingen en de Provinciale staten dus 2 keer een vakje rood kleuren denk ik daarbij neem ik vaak Tineke haar stempas ook mee onder volmacht uiteraard en dan mag ik 4 vakjes rood kleuren. Denk dat ik Thijs maar mee neem want die zit op school en tegenwoordig moeten de kids daar zoveel leren wat ik vroeger nooit heb gehad of van gehoord dat ik het stille vermoeden heb dat Thijs inmiddels al wel 3 certificaten voor binnen de lijntjes kleuren heeft denk ik. Hohoho Robert dwaalt nu wel heel ver af Waterschapsverkiezingen hoor ik u nu denken? Nou Robert weet net zoals zijn dorpsgenoten hoe belangrijk water kan zijn als je naast een dijk woont waar miljarden liters water doorstromen per dag en de ervaring heeft inmiddels geleerd dat het beter is dat die dan niet lekt pak em beet 25 meter van deze dijk af woont iemand die meedoet aan deze verkiezingen dus deze stem plaatsen is niet zo moeilijk!!! Provinciale Staten? De stemlijst ik denk dat ik meer dan 95% van de namen niet eens ken, doet onze stem er dan wat toe? Ja zekers doet onze stem ertoe want we hebben het stemrecht en deze wil ik dan ook zeer zekers gebruiken........wie het word bij deze? Nog geen idee.

De zon scheen deze week weer goed en dat verneem je onderweg als geen ander, zelf ook genietend van alles wat er om me heen te zien was en te beleven is dan ook fijn, de eerste stoffige Harley`s zag ik ook weer rijden en het stof kon er mooi even afwaaien deze week, die van Robert staat nog steeds onder het laagje stof alwaar ik hem toch nodig even onderweg moet halen maar ja het blijft er steeds maar bij ook de Honda scooter rijd namelijk heerlijk, de Harley is werken de Honda relax gassen.....duuuh ook de startkaart voor de elfstedentocht is reeds besteld en betaald maar er heerst hier nog enige twijfel of die per scooter of Harley gereden gaat worden dit jaar, zelf denk ik er namelijk hard aan om hem eens op de scooter te rijden, gaat dan wel niet zo snel maar ik kom er wel.

Zonnepanelen! Ze groeien op de daken in ons Groninger landschap als paddenstoelen en met de provinciale subsidies van maximaal €4000,- per woning met aardbevingsschade is het uiteraard ook heel aantrekkelijk om ze ff op het dak te laten smijten. Enige tijd heeft Robert zich in deze nieuwe dakbedekking verdiept en kwam al gauw tot de conclusie dat goedkoop duurkoop is en dat we deze centen moeten besteden in bedrijven in het Noorden des lands wazige zonnepaneel boertjes in Noord-Holland konden veel panelen leggen voor weinig geld en de Chinese omvormers met ingebouwde Wifi deden het ook niet echt lekker als je wat verder ging Googlen, zelf leggen of laten leggen en aansluiten? Na enig speurwerk heeft Robert toch maar bij een bedrijf in het Noorden aangeklopt die wel de moeite nam om op een zaterdagmorgen bij mij te komen om de mogelijkheden door te nemen. U vind die zwarte dingen op het dak lelijk? Nou ja Robert ook maar ze zijn wel functioneel en dat vind Robert dan wel weer mooi.

Nou nog even iemand van RTV Noord afzeiken.......oh nee dat zal ik niet meer doen, nou daar gaat dan weer mooi even 30 regels tekst naar de kloten.

Voor het eerst van mijn leven de daklozenkrant de Riepe gekocht, de prijs €1,80 hiervan moet de dakloze 1 euro afdragen voor het blad en de 80 cent die overblijft is voor de dakloze zelf beladen met witte bolletjes en knakworsten kon ik het niet over mijn hart verkrijgen om zo aan deze dakloze voorbij te lopen. Tineke verklaarde me voor gek ze zei dat als ze klaar zijn dat ze regelrecht naar de bus lopen en dat ze daar dan met de nieuwste Samsung Galaxy S5 staan te bellen, ja en? Maar goed Robert heeft de Riepe en wat blijkt nou? Kim Holland op de voorkant tou eemn normoal Tammo! Ja echt waar, ok wel in de oude afgewerkte versie dan maar toch! Ik heb weer een goede daad verricht en de dakloze heeft weer een euro verdient want die 20 cent die overbleef mocht die van mij hebben.

Drumvellen hele smalle doorzichtige ronde ringen voor op het drumstel van Thijs zijn heel goed voor onze oren die van de buren en zelfs de katten swingen nu door het huis heen als Thijs drumt yeeeeaah lekkere beat af en toe hier papa zegt Rock&Roll Thijs!!! Na een stevige discussie tussen Thijs en Robert over de drumstokken die Robert wel eens gebruikte van Thijs heeft papa nu dus ook zelf drumstokken gekocht kleur zwart en van PAPA dus en wie drumt ermee? Precies!! Thijs heeft gisteren bij Tonika even een tijdje op de Roland TD11KV Elektronisch drumstel gespeeld en ik moet zeggen wat klinkt dat mooi godomme, de prijs daarin tegen €1399,- exclusief voetpedaal krukje en versterker of koptelefoon was dan weer niet zo mooi. Papa en Thijs gaan vandaag nog wel even weer rammen want muziek maken daar houden we allebei van.

Tot slot ja wat nou tot slot? Oja onze woning is inmiddels weer hersteld van de aardbevingsschade en Robert en Tineke hebben gisteren de laatste hand gelegd door de gordijnen weer op te hangen en nu kunnen we dus echt zeggen klaar. Niet bang dat er weer schade komt? Geen idee de tijd zal het leren en zolang ons de muren niet omdonderen hier valt er toch ook best mee te leven toch? Dat we als Groningers genegeerd worden door Den Haag daar stoor ik mij wel aan maar goed zo oud als ik ben weet ik niet anders dat de meest noordelijke provincie van Nederland altijd al genegeerd word ik bedoel verdubbeling van de N33 ja en? In het westland worden de snelwegen aangelegd alsof het niks is en hier krijgen we een verdubbeling. Snelweg? Nee een autoweg want de max snelheid is 100 km/h per uur wist je trouwens als je te snel typt en niet kijkt er ook zo maar ineens 200 had kunnen staan nou ja dit ter zijde......

Nou ik schei er nu mee uit want voor je het weet gaat het op werken lijken en dan is het ineens niet leuk meer en hebben we straks geen blog meer.

Prettig Weekend allen en uuuuh de like knop zit hier weer vlak onder.

Robert.

ps. ik had het nog over Fieke Gosselaar willen hebben (rtv noord vrouw) nou voor de volgende keer maar weer.