HOMEPAGE - COLUMN - HET WEER - LINKS - FOTO - FILM - FUNNY - NEW

 

de Gewoonrobert Eierbal

 

Ingrediënten:

 

•  4 à 5 hardgekookte eieren (± 7min koken)

•  200 gr bloem

•  100 gr boter

•  Zout

•  Peper

•  Kerriepoeder (veel)

•  Maggi

•  2 rundvlees boulionblokjes

•  1 liter water

•  1 geklopt ei

•  bordje paneermeel

•  kommetje bloem

 

Breng 1 liter water met 2 bouillon blokjes aan de kook. Kook de eieren hard. Smelt de boter in een pannetje en voeg de bloem toe voeg nu 2 juslepels bouillon toe en blijf de massa roeren en voeg weer 2 jus lepels bouillon toe herhaal dit net zo lang totdat de bouillon op is voeg peper, zout, kerriepoeder en maggi naar smaak toe. Als het geheel goed van smaak is zet je het een half uurtje in de koelkast om af te koelen.

 

Pel nu de eieren en laat ze even drogen.

 

 

Pak nu een ei en bedek het met bloem, maak nu de vulling die we zojuist gemaakt hebben er stevig omheen (± anderhalve tennisbal) haal het nu door de paneermeel en bedek de hele bal hiermee haal het dan door de geklopte ei en rol de bal wederom door de paneermeel. Herhaal dit met bal nr: 2,3,4 en 5?

 

Bak nu de eierbal op 180 graden in de frituur voor 5 á 6 minuten.

 

Eet smakelijk.

 

 

En natuurlijk smaakt een eierbal ook heerlijk met frietjes......

 

The end